Ши'аН Масло и Nova сила!

Масло от Ши'аН и Масло от Джоджен
Здравейте,днес ще ви представя „Маслото от Ши‘аН“, по-малкият брат на „Маслото от Джоджен“, което през 2016г. навърши цели 5 годинки, а братчето му се роди тази година на 22.март.2016г.

Напълно възможно е да има цяла гама Масла от няколко билки, които ползвам през последните 6-7 години, заедно с Джоджена. Но за това може би ще има, какво да кажа, след известно време. Сега се съсредоточавам върху „Ши‘аН“ маслото, което е в състав: Шипка, Лайка, Невен и следи от Джоджен (няма, как да няма следи!!!) + още две невидими неща, които ще го отличават със сигурност, ако някой реши да си създава свое, а да го представя за моето!!!(света е шарен,знам ли вече!!!).

Шипка(та),като цяло се използва за засилване на възпротивителните сили на организма на човека и повишава работоспособността. Освен това засилва сърдечната дейност и кръвоносната система. Помага за пречистването на черния дроб и понижава кръвната захар. Аз лично я препоръчвам при умствена и физическа умора.
Лайка(та),като цяло е с божествен аромат и е предпочитана билка, в моята практика. Благодарение на летливите си масла и антибактериалните агенти тази билка е лек за куп болежки – от кожни възпаления до ставни болки и проблеми с дихателните пътища и стомаха. Уханното растение се справя с всички възпалителни процеси, започнали в организма. Лекува бъбречни възпаления, цистит, маточни възпаления, болезнен цикъл. Не случайно я наричат Майчина билка или Магьосническа тревичка. Билката ни е толкова популярна, че съвсем спокойно може да се разглежда като европейския еквивалент на Жен-Шена от Азия и Северна Америка. Освен това е известна в медицинските среди като мускулен релаксант и средство против спазми.
Невен(ът),като цяло изглежда досущ градинско цвете, но е същинско съкровище в природната ни аптека. Което би било добре да можем да оценим. Едно от изключителните му приложения са за успокояващия ефект на нервната система. Има противомикробно и противовъзпалително действие и способността да ускорява заздравяването на рани и има слънцезащитен фактор. Освен това е кръвопречистващо и спазмолитично. Когато жените разберат, че това е една от най-важните билки, чрез която могат да запазят еластичността на кожата си, по време на бременност и да се предотвратят появата на стрии е хубаво да го ползват за да се уверят. За изненада на непосветените хора това, в това растение се обединява цяла една аптека, като растителен антибиотик.


P.S.: Освен това невенът е своеобразен барометър- ако имаме невен в къщи и погледнем цветчетата му(кошничката цвят) към 7:00 сутринта и тя/те си останат затворени, бихме разбрали и без да гледаме „прогнозата за времето“, че ще вали през деня.

Джоджен(ът), като цяло е билка с която работя вече 5 години и тук дори няма да си направя труда да пиша за нея...Написал съм доста в е-пространството).