Първата кожена топка...

Смисълът на живота не е да се оплакваш от това, което ти се случва, а какви действия предприемаш, когато нещо ти се случи.

Днес 23.01.2014г. отново имахме рядката възможност да ни се пресекат пътищата с Мишо Михайлов и пихме кафе на Prity sport. Времето от 8:25 до 12:00 не го усетихме докато бяхме с него.
В мигът когато седнахме отново се потопихме в разказаните истории, които все още Държат интереса му и заедно с разказването ни държат нащрек и нас.

Разказа за покойния проф.Райчо Петров(от Сливовица) преминал през хиляди препятствия и стигнал до едно от най-високите далечини на Световната борба. Да той е бил професор по Борба и преподавател в НСА. Неговите стратегии и методика на преподаване и работа се тачат от всички докоснали се до неговите дълбоки методически познания.
След това разказа за Вальо Михов и за неговата страст футбола. В мигът когато заговори за времето когато за първи път е видял парцалена топка, после кожена погледът ми става Слънчев и грее.

Аз, Румен и Никито стояхме като малки деца пред един изключителен
разказвач на истории. Истории пълни с любов към пътя на едно сърце влюбено в спорта, движението и живота...

Показа своята книга „Хроника 9 века  от крепостта Ряховец до днешна Горна Оряховица“, която е писал заедно с покойния вече Владимир Давидов(скоро бяхме на помен 1 година от кончината му). Освен това Не скри, че е иска някой да направи така, че тази книга да я има и след като него вече може да го няма, но...

„Българина всичко знае, но нищо не прави“
                                                                           Мишо Михайлов