"Сянката" ....DY!

                           Роди се нещо красиво в Главата ми, и сега докато бъркам/меля ябълките за сладкото ще работя в тази насока за да измайсторя статията за "Сянката"...DY!

Първия от когото се учех е Австрийския Дъб, а втория е Дориан  Йейтс/Dorian Yates/. Човекът сянка! Защо сянка ли, малко по-надолу ще разберете?

През годините до колкото можех да имам поглед от вестници и списания за мускули аз четях и жадно попивах инфото за Дориан. Много ми беше интересно като четях за него, защото този човек е бил бунтар-хипи. Участвал е във вандали, протести и дори е минал през затвора. Заел се е с желязото защото и той е искал да се хване в нещо, което да повярва. А сега има много клипове за него и как обяснява какво да се прави и как!

Но не ме интересува толкова личния му живот колкото това, което е показал с примера си на Елитен състезател по културизъм със 6 статуетки Mr.Olimpia/1992-1997/ на които е изобразен Юджин Сендоу.

„Работи Здраво, но Tихо и позволи на Успехът ти да вдигне Шум.“

Едва преди година когато написах статията си: „Знаците на новото време“ разбрах, че този човек владее ефекта на подводницата. През годините докато го наблюдавах виждах, как той се появява само по състезания и никъде другаде.
Това сега го разбирам, защото той е работил наистина здраво за постигане на целта си. Не е отклонявал поглед от поставения модел, кое как да изглежда и наистина е постигнал изключителен предел на човешките(си) възможности.
Визуализирал е какво иска да постигне и е знаел как. Разбрал е, че голямата сцена е негова територия, на която той се чувства уютно и е цар. Няма да сгреша ако кажа, че за това се иска и здрава нервна система. Защото ако на сцената си велик, в лични живот все ще се намери някой или нещо „да разклати“  лодката. Така и жена му го напуснала, тъкмо когато той вече се качил на световната сцена и прегърнал успеха, за които така се трудел. Но понякога явно жените не разбират, колко са важни в живота на един мъж... както може би и обратното. Но явно нервната система трябва и за живота, не само за спорта или сцената!!! Явно болката в личния живот както и в залата съпътстват Сянката и раждат шедьоври. За това и „подводницата“ вече не е от полза, защото той постигна това, което е сега пред очите на хората. Но на каква цена? Цената е лишение за едни е един аспект и дар за проумяващите го. Но това е лишение само за обикновения човек, които не знае какво е дисциплина и как се постигат цели!

Прозвището Сянката идва от там, че той като състезател имал рядката привилегия и способност да се появява най-неочаквано на големи състезания, печели ги и си тръгва дори без да даде коментар или интервюта. Изключителната му дисциплина, която граничи с потайност за околните, го прави желан събеседник или търсен лектор по темите свързана с културизма и храненето. Но той като изключителен стратег избягва всичко това за да запази личния си живот в неговата лична територия и неприкосновеност.

„Мислил съм за това състезание от сутрин до вечер, всеки божи ден, 24 часа на ден, 12 месеца.“

Само, че сега използва доста умело „ефекта на огледалото“ и каквото си е сътворил такава е действителността му. Сега обикаля света и показва неговата линия за хранене и метод за трениране. Нека не забравяме, че обогатяването на организма с различни храни и добавки стимулират организма за да се развива в насоката, която мисълта моделира. Каквото посееш такова ще пожънеш.

Като уникален последовател на интензивната тренировка(Хеви Дюти)
производна на Майк Менцер, той оставя след себе си: веднъж в седмицата да се тренира мускулна група, тренировката да е кратка но максимална, и да се тренира здраво-дори повече от разбиранията до този миг.

И нека бъде ясно, че мотивацията помага на всички във всяка една област дори и да режеш по-добре моркови в кухнята си...

Ето това е класика: „Да имаш време да се Издуеш и да имаш време да Спихнеш.“

        Нека припомним важните точки на цената, която всеки от нас трябва да плати, за да има невероятен живот. Той, разбира се, си струва всяка цена.
1. Мисъл. Ще се превърнеш в това, което мислиш.
2. Въображение. Помни думата въображение и позволи на съзнанието ти да се извиси.
3. Кураж. Концентрирай се върху целта си всеки ден.
4. Спестяване. 10% от това, което печелиш.
5. Действие. Идеите са безполезни, ако не действаме според тях.
Питай и ще ти бъде дадено. Търси и ще намериш. Почукай и ще ти отворят. Защото всеки, който пита, получава и който търси, намира, и който чука, му отварят. Толкова е невероятно и просто.
                                                                                                              Ърл Найтингейл