Да вземеш най-доброто от двамата!


Да вземеш най-доброто от двамата свои идоли който цениш и уважаваш без да си ги срещал още на живо.

Каква е връзката между Хулио Игласиас и Пауло Коелю?

Още сутринта осъмнах с мисълта за това и до преди малко явно очаквах да узрее мигът да го напиша това.

На Пауло Коелю книгата му „Алхимикът“ изигра голяма роля в живота ми още в онзи ранен период на 97г. когато дири си нямах и на идея, че ще пиша. Четях и плаках. Едвам успях да я завърша тази книга а сълзите ми не спираха. Нещо много силно ме докосна в душата. Копнеех да изпитам и аз такава любов каквато е на Фатима и овчарчето само може и да не ми се налага да обиколя света. А толкова много бях завладян от тези редове. Докато четях направо като живи картини успявах да видя, какво се случва и какво вижда овчарчето. И ми стана много интересно, как на едно толкова обикновено овчарче му се дава да изживее нещо толкова красиво и страстно. Пожелах си го още тогава. Но този човек не е спрял да пише само, защото едната му книга е по известна от другите му…което също много ме стимулира.

На Хулио Иглесиас музиката му е като посланик на Земята въобще. Да спрямо него може да съм една „малка песачинка“, но не ми пречи да го слушам и да изживявам живота си с неговите песни. А и от как разбрах, че има зад гърба си 77 албума, аз си позволих да задам своите параметри и да си пожелая такова творческо дълголетие на литературната сцена. Доста смел ход и целеустремен, но пък съм щастлив от този факт. А и от дете се прекланям пред музиката му, защото какво съм разбирал аз от музика, мечти и желания. Сега имам рядката възможност дори в писмена форма да изразя своят мироглед и да благодаря с една дълбока признателност, че го има и, че радва душите на хората по целия свят. На скоро благодарение на една негова песен успях да изживея истинско освобождение и да благодаря, че за пореден път мога да простя и да се освободя от нещо, което ме тровеше-признавам си.

Единият е световно известен автор, а другия е световно известен певец…

Аз може да съм още световно неизвестен, но това не ми пречи докато слушам музика на единият да чета книгите на другия. За мен е чест да мога да съм тук на тази Земя и да бъда част от самият процес наречен-Живот.

А на въпроса от начало, каква е връзката между двамата, отговора е: Аз съм връзката-Христо от Лясковец.