Karunesh...


Бруно Ройтер (Карунеш) е роден през 1956 г. в Кьолн. Бруно започва да изучава музика в ранна детска възраст. Ставайки сертифициран дизайнер, той усетил, че не е това, което той наистина иска в живота. След сериозна катастрофа, в която той почти загубил живота си  и изпада в кома, той решава да напусне работа. В рамките на две седмици, той се задържа между живота и смъртта, и с този опит поставя началото на своя духовен път. През 1979 г. той прави първото си пътуване до Индия, където той получил посвещение в легендарния вече Ashram Ошо (Bhagavan Шри Rajneesh) в МИРНА. Там е намерил ново име, под което, оттук нататък ще бъде известен, сред любители на мистичната музиката по целия свят – Карунеш/от хинди се превежда-Състрадание/

Първите стъпки на Карунеш са в интересната и приятелска компания, в създаденият от Ошо музикален институт. Заедно с него, са израстнали такива звезди на ню ейдж, както Анугама, Гови, Дютер, Шастро... Няколко години по-късно компанията се е разпръснала в  различни студия и компании, но приятелските отношения между музикантите оцелели и до днес - създателите на музиката "от света на Ошо" са неизменни участници на звукозаписните си сесии, а пончкога и съпродуценти.

Завръщайки се в Германия, Карунеш живял за пет години в комуна Раджниша в Хамбург. Тук той могъл да развива своята музикална креативност в една духовна среда. Той се срещнал с много музиканти от всички континенти и развива способността си да съчетаване различни стилове от различни култури в една симбиоза - една симбиоза, която има своя уникален и личен стил "мелодии на сърцето."

През 1984 г. Карунеш пуснал първия си албум "Звукът на сърцето," албум, който бързо се превърнал в класика в жанра ню ейдж. Карунеш се превърнал в един от най-добрите изпълнители в този жанр. От 1992 г. Карунеш живее в Мауи, Хавай. В топлите прегръдки на този тропически остров, той пише музиката, която създава красива, лечебна и свещени среда за тялото, ума и духа.

"Звукът на сърцето"