El Camino...По пътя


Благодарение на нашето тяло ние се събуждаме за живот. Отнасяйте се с внимание към него.”  Буда

Вярвам, че има четири основни аспекта на нашето съществуване: умствено, физическо, духовно и емоционално. Умът е доста голяма и ясна концепция и много хора се идентифицират с него като главен компонент.

Но според мен има и друг аспект от живота, който е от съществено значение за пълното и здравословно пътуване на нашето тяло на тази планета-емоционалното състояние.

От дете съм се борил с тялото си, защото не съм дарен с кльощав вид…И любовта и омразата към тялото ми не са ми чужди. Като пълничко дете се чувствах различно всеки ден. Всеки ден се намираше връстник да ми напомни, че според неговите критерии, аз не съм изглеждал добре. Беше трудно време за психиката ми да преживея и това, но…

…Промених или по скоро вкарах в живота си живото движение и спорта като цяло и резултата за мен не закъсня. Но за този резултат се борих и нищо не дойде ей така-случайно. Промених погледа и към тогавашните си „приятели”, който не ме окуражиха а ме засипваха „с думи”. Така с времето от как не съм ученик в училище научих толкова много неща направо от „Академията на живота”, че сега се чувствам наистина щастлив в тялото си и го благославям всеки ден, че ми служи по най-добрият начин.

От този миг след поредната промяна в мен се появи желанието за йога-практика. Така с това познание продължавам и до днес-въпреки, че не общувам себеподобни.

Научих един от най-големите уроци на тоя свят: „Да обичам себе си и тялото си”-и да остана глух за думите на околните.

Йога се превърна в моето Камино и заедно с нея аз вървя по своя път…