Ти си толкова голям, колкото са големи идеите ти


Здравейте, днес ще ви представя още един гост автор от книгата ми "Христо от Лясковец и Приятели" Стефан Русев. Още един човек на когото дължа много от наученото до тук, както аз чета неговите неща, така и той-наистина един прекрасен човек, фен и преподавател в неговата специалност-маркетинг.

Ти си толкова голям, колкото са големи идеите ти

Светът се промени. И продължава да се променя. Никога до сега не е било толкова лесно да промениш живота си, да правиш това което обичаш и да реализираш идеите си. Интернет промени живота ни. Вече е трудно да си спомним дори какво беше без нет. Четем, купуваме, общуваме и се забавляваме в мрежата. Интернет стана съществена част от живота ни. Много хора и организации дори започнаха да говорят за лошото влияние, което той има върху хората и начина ни на живот. Със сигурност има нещо вярно в това, но аз смятам, че мрежата ни предостави невероятни възможности. Възможности, за които всички мечтаем. Ще кажете, какви са тези възможности?

Благодарение на интернет всеки може да промени света. Нужни са ни връзка, мишка и добри идеи. Как може да стане това?

Необходимо ви е само да си направите блог и да имате идеи за споделяне. Благодарение на блога може да разпространите своите идеи и те да стигнат до всички хора. Блогът е уникално нещо, което върна отнова силата в ръцете на хората да пресъздават своята съдба.Направете си блог и в него споделяйте,  разказвайте, обяснявайте, общувайте и показвайте вашите идеи. Чрез него може директно да рзкажте своята история на света и тя щебъде чута .

Имаше една страхотна мисъл на Виктор Юго: „Няма нищо по-силно от една идея, чието време е дошло”. А кога и идва времето на една идея, замисляли ли сте се? Отговора е: „Когато много хора повярват в нея и я превърнат в своя кауза”. Точно това е голямата възможност, която ни предоставя интеренет – да разпространим своите идеи и да намерим съмишленици. Само трябва да поведем своето племе напред и да му обясним защо да ни последва, както казва Сет Годин.

Няма значение с какво се занимавате с дизайн, маркетинг или производство на вино, няма значение дали сте писател, адвокат, фотограф или изобретател блога е ви дава възможност да покажете на света кой сте, с какво се занимавате, колко много обичате работата си и колко много знаете за нея. За много хора е нормално да работят работа, която не харесват и те смятат, че няма как да фантазират, че някой ще им плаща да работят това, което обичат. До толкова се е изкриволо обществото, че това се приема за нормално мислене. Дори ако някой се опита да се противопостави на тази догма му се отговаря да спре да хвърчи в облаците, да стъпи на земята и да осъзнае, че реалността е сурова. Точно тази зла и нещастна догма могат да променят блоговете.

Всеки има нещо, за което мечтае вечер като си легне, всички имаме свои мечти, интереси и желания. Всеки има неща, които харесва повече и съответно умее повече и бленува това да работи и с това да си изкарва хляба. Но поради различни причини в момента работи друга работа, която не харесва. Ако все още имате сили да мечтаете и не е угаснал пламъка на мечтите ви, послшайте ме и веднага си направете блог. Започнете отново да се интересувате подробно и задълбочено, от това за което мечтаете и пишете за него в своя блог. Да, отначало ще ви е трудно, ще се чувствате несигурни, ще се притеснявате, но постепенно ще придобиете увереност в себе си и в своите знания.

Като започнете своя блог ще възродите познанията, си за това за което сте мечтали да се занивамате и ще започнете да ги обогатявате и усъвършенстване. Не спирайте да се учите и да се интересувате от своята област. Не забравяйте, че никиой не се е родил научен. Колкото повече пишете, толкова повече ще здобрявате.

„Добре”, ще кажете вие, „ще си направя блог и после какво, как ще започна да си изкарвам прехраната с това, което обичам”?. Сега ще ви отговоря. Живеем в ерата на дигиталната информация. Това ще рече, че всички търсят информация затова, което ги интересува в интернет. Например, ако аз се интересувам от маркетинг консултации или как се правят роботи, рецепти за готвене и каквото още се сетите аз го ще потърся в google.com. И ако вие имате блог по темата, по която търся аз ще попадна на него. По съшия начин и всички други хора, медии, фирми, инвеститори, хора с влияние, почитатели и т.н., които също проявяват интерес към това което пишете също ще ви открият. Така постепенно с времето вашата популярност ще расте и ще се увеличава като снежна топка, което е пусната по баир на долу. Колкото повече пишете, толкова повече ще научавате и ще се доказвате постоянно като специалист в областта, в която пишете. Това е идеята на блога да заявите какво правите и да се докажете ката сериозен специалист в своята област

Рано или късно ако наистина обичате работата си, разбирате от нея, пишете вдъхновяващо и интересно за нея все повече хора, фирми и медии ще започнат да ви търсят и да се интересуват от вас. До този момент вие ще сте събрали самочувствие и увереност, че ще може да се справите и ще откриете как да печелите от вашия блог и това което искате да работите. Така в един момент вашия блог ще е вашата витрина, вашия магазин и вашата визитка, чрез които ще ви откриват клиентите ви.

Наистина чрез блога може да промените живота си, а и света. Чрез него може да споделите идеите си на света и да заявите кой сте и какво правите. Чрез него може да печелите пари от това което искате да правите. Възможно е и вече много хора и то в България го правят. Поемете живата си в своите ръце, хванете своята съдба и я моделирайте както сте мечтали. Трябват ви само идеи, интернет има навсякъде. Затова, запомнете вие сте толкова големи, колкото са големи и идеите ви. Ако имате големи идеи ще промените живота си по голям и значителе начин, а ако иедите ви са малки и вие ще си останете малки. Вие решавате.

Замислете се и друго. Защо толкова сме нещастни? Всеки ден от живота си отделяме по 8 часа да работим нещо, което не ни харесва, не ни вдъхновява, не ни кара да се усмихваме, не ни кара да се чувстваме значими и не ни позволява да променим живота си и света към по-добро. Ако всички работим, това което искаме и това, което ни вдъхновява и то ни позволява да се чувстваме, че сме на мястото си и че правим важни и смислени за нас неща – то тогава няма да има нещасти хора.

Големите хора имат големи идеи. Големите идеи променят света. Блоговете ни позволяват една малката идея да се превърне в голяма, като и дадът възможност да достигне до целия свят. Не забрявяй приятелю, „Ти си толкова голям, колкото са големи идеите ти”.