Какви са ползите от положителното мислене...


Какви са ползите от положителното мислене в живота ни!

По цял ден нашите умове са изпълнени с мисли. Връзката между нашите мисли  е по-силна отколкото нашата действителност. Всяка наша мисъл оформя нашата реалност. Самото ни подсъзнание е изключително мощно средство в нашия живот и от ключово значение е положителните мисли, който преобладават в живота ни да може по-лесно да бъдат синхронизирани мислите с реалността ни.

Всеки си има дни в който и най-положителното което притежава не може да му помогне и се чувства сякаш потъва и почвата под краката му е мека и той си   мисли, че потъва. В този миг изборът трябва да влезе в играта. Може да мислите всякак но веднъж довели ли сте съзнанието до навик да мисли положително може незабавно да се освободите от капана на обстоятелствата, който си мислите, че са окончателни. По някога е трудно да замените тази натрапчива мисъл на страх, недоволство и разочарование, но все пак опитайте да я замените с нещо красиво например за какво сте благодарни…. Може да благодарите на кучето, котката, петелът, който ви кукурига сутрин или, че сте жив и може да чуете вечер щурчетата как озвучават светът около вас… или на приятел, любим или цялото си семейство…

Мисля, че щом можете да изградите навик да виждате чашата на половина празна също така вие може те да забележите и положителното във вашия живот по много начини. Можете да извлечете от всяка ситуация положителното-стига да искате. В мигът в който промените своите представи ще видите, че много хора могат да бъдат привлечени само от вашите мисли-без значение какви са те. Вие също така можете да бъдете прекрасен лидер в живота си щом приемете положителното мислене. Хората ще ви уважават, защото сте способни да извадите добрите аспекти от вяска ситуация, който те са търсили до сега. Когато сте в обсега на положителното мислене то самото ви предлага по-голямо самочувствие, тъй като и самата ви увереност расте и когато нещо ви се изпречи на пътя вие го разрешавате с мир чрез силната ви решителност.
Ще откриете, че сте много по креативни, защото имате положителен поглед на живота и ще виждате поредици от възможности вместо само досегашни ограничения. Хората с положителните мисли са по-склонни да опитват нови неща в живота си, да се срещат с нови хора като същевременно избягват да влизат в „установените рамки” или коловозите на определените от някого стереотипи. Те са и по целеустремени към живота си изцяло.

Ние „всички знаем”, че здравето е всичко, но също така трябва да разберем, че с мислите си ние управляваме не само живота си, но и своето здраве. С каквито мисли  храним тялото си, такъв ще е и резултатът след това. Стресът, който е причинен от нашите мисли разрушава много бързо нашето тяло, както и нашето умствено, емоционално и психическо състояние.

Както изграждането на всеки навик в живота ни, така и самото изграждане на навик да обичаме тялото, душата си и всичко останало не по малко важно в живота ни. За да задържите положителната мисъл в живота си се адаптирате към новото начало на мислене. Започнете сега!!! Вярно е, че както всяко нещо във живота ви ще усетите трудност, съпротивление и дори неприязън, но обърнете ли се за помощ към вас самите ще намерите отговора и ще продължите напред. Всичко е във ваши ръце.

Аз малко късно открих пътят към положителната мисъл, но след като го намерих не се скъпя и я раздавам на всички, който искат да чуят и да усетят…

Намерете ползите във вашия живот то е ваше право…