Медитацията-портал за Растеж...


Медитацията е най-големият портал за духовно израстване. Тя е катализатор към свобода и помага за прочистване на душевните блокировки, които ни държат обвързани. Въпреки, че много хора смятат, че разбират от медитация, може да не е точно така. За тези които искат душевно пробуждане и вътрешно разбиране, което да надхвърли моментната им парадигма медитацията трябва да се практикува и изучава.

Медитацията за едни изглежда нещо естествено от колкото за други. Не всеки може след като седне да практикува медитация да изпита наслада. За много хора това отнема много време  и практика, за да се намери подходящата атмосфера, да е подходящо настроение на ума, да се научим да визуализираме, за да можем да видим все пак някакви резултати. Всеки може да отдели минимум  два пъти на ден сутрин и вечер време за медитация. Не е нужно от начало повече от 10 минути. И една препоръка: ако може да си изберете подходяща мантра за да я изпълнявате без да си отвличате вниманието, докато се научите да се концентрирате.

Медитацията ни помага да влезем в крак със себе си. Когато нашите грижи се утаят и отидат на заден план можем да си позволим да направим своя избор-да медитираме. Нашата душа е отворена за комуникация и да може да получава „съобщения”, които ние много често пропускаме или не им обръщаме внимание. Самата медитация може да ни помогне наистина много да си помогнем в живота. След като се свържем с духовния живот ние сме способни да се свържем с всички хора около нас. 

…Освен другите ползи от медитацията тя има и здравословни ползи: подобряване на концентрацията, подобрява състоянието на мозъка и неговото спокойствие. Също така има и много доказателства за това, че медитацията спомага за оздравяването на много практикуващи я от различни заболявания. В медитация няма ограничения.

Много често хората се обръщат към медитация и източни практики след като разберат, че съвременната медицина не може да им помогне. Наистина медитацията дава едно ново начало като разбиране и сякаш живота започва по друг начин. Ставаме по наясно със себе си и познаваме своите емоции.

Без значение, кой от къде пътува през живота и докъде е стигнал-практика е нужна. Това е живо пътешествие което извършва чрез събуждане на умът.  Ставаме по-щастливи и спокойни. В един миг ние разбираме, че сме част от нещо много по-голямо и намирането на нашето място във Вселената ни дава щастието и мирът от който се нуждаем.

Ако някой се опита да започне да пътува наистина ще започнат големи промени да се случват с него и трансформацията няма да закъснее. Това може да отнеме време, но с развиването на постоянството ще разберем, че промяната е безгранична. Медитацията е част от всяко духовно  пътуване и би трябвало да не се  претупва, както всичко останало.

На добър час..