Легенда за щастливата качулка...


Легенда за щастливата качулка.

символа на любовта
Защо е толкова трудно на хората да говорят свободно за секс? Защо?
Какво е това малко нещо, което след някоя мисъл на страст се напълва и набъбва и става такъв център на внимание. Защо това нещо е толкова важно, да бъде докоснато когато всеки език мине от там?
Защо ли e? След малко да разберем…

Това нещо на което искам да отдам нужните редове е клитора. Онази малка качулка скрита там долу понякога сред шубраци и бельо. Всеки знае че го има, но не всеки го ползва, а по скоро дори и пренебрегва.

Първото и единственото нещо на клитора е да носи удоволствие.  Защо го крият жените, а мъжете го пренебрегват? Удоволствието от играта с него е поразителен. Оказва се, че учените са открили, че има над 8.000 нервни окончания на клитора и са много повече от колкото е на мъжкия член. Аз лично мисля, че клитора не се ограничава и не е малък като гумичка на молив която може да се види да стърчи под предния капак на жената, а е много повече от това.
 Една жена е в състояние да има множество оргазми, защото кръвта в тази област тече лесно и бързо, което позволява на клитора да се подува и отпуска.
Твърде дълго време е битувало в пространството, че само и единствено проникването на члена по време на секс дава оргазъм.  Въпреки, че изследванията на доста учени показват, че само 30% от жените имат оргазъм от проникване. Но също така други 30% за да достигнат до оргазъм по време на секс им е нужно клитурна стимулация.  По тази скала се оказва, че много повече жени очакват това задоволяване от колкото другото. За около 20-30 минути жените са в състояние чрез клитурно стимулиране да надминат 3-4 оргазма и да бъдат много доволни от това. Нищо чудно, че някой от тях изпитват трудност по време на половия акт, защото разчитат само на кратките прониквания в тях.  Въпреки, че „това работи” при някой, за съжаление при  повечето дори не индикира и 1% удоволствие и е нужно повече старание и добавяне на… Според тази така нагледна информация се оказва, че не всичко зависи от члена, а трябва и друг вид старание.
Има много начини за стимулирането на клитора за по-голямата част от жените, който се нуждаят от нея по време на полов акт.  Може да се стигне „върхът” когато жената се докосва до срамната кост на мъжа, или тя или той може да стимулира „важната област” с ръка или вибратор. Но също така най-класическият вариант е с език.
Едно от пренебрегваните условия е, че всичко трябва да се случи от първия път и за това много често се получава едно насичане на любовния акт и се уморява човек да се старае, защото се е стегнал от страх от провал. Всеки иска да достави удоволствие на другия и в тази игра няма доминиране а има плавно и равномерно издържане и задържане на определено внимание на миговете на отдаденост.  Другото нещо е, че не всеки път сексуалното удоволствие трябва да бъде постигнато оргазъм.  Може да поискате да има удоволствие, а да не стигнете до оргазъм. Каквото и да правите в леглото оргазмът не би трябвало да е определящ фактор, а по-скоро изискаността на правилното изпълнение на знанията придобивани макар и на момента-да се справите подобаващо с обстановката.

Може би насърчаването на говоренето и споделянето, какво ви е хубаво да ви „се направи” като се случи това е важен момент от опознаването. А не да си мислите, че това е върхът за вас, а за отсрещната страна да е провал. По някога тези, жени, който са „соло” знаят много повече неща за клитора си от тези, който имат „уж партньори”. Това е така, защото някой от тях имат пълното право да изпитат тялото си, кое как действа и какво се случва по време на ръчна стимулация по време на самозадоволяването им.

Бележка от автора:

През годините ако не съм се до-образовал съм си мислил, че всичко се свежда до „пъхането”.  Може би страхът на всички по онова време за просветна сексуална култура ще „разпърчи” младото поколение да го правят без контрол тоя секс, я е парализирало достатъчно. В този тон на задушевен разговор бих искал да спомена, че и на клитора би трябвало да се обръща подобаващо внимание, както и на сексът. Има проблем  в семействата, че не образоват достатъчно децата си в сексуална грамотност, не само да си слагат презервативи, а и какво да правят след като ги сложат и как да го правят. Вместо това децата им се доверяват на списания, книги или филми с XXXL съдържание-което по някога изкривява познанието им за секса.  За мен е важно да разбера, че клитора е нещо важно за едно прекрасно и страстно изживяване и когато му дойде времето да се знае, как може да се извлече максимум удоволствие от притежанието му. Защо се страхуват родителите да разкажат на децата си как са произлезли и защо им подмятат приказки за щъркели или мечки, който ги носят от гората. А щъркела ли ще ти достави удоволствие с клюна или партньора…Защо има такава фанатична заблуда, която битува?

Клиторът е една прекрасна част от женското тяло и ви моля не го крийте или омаловажавайте, а го намерете и изследвайте и му отдайте нужното внимание. Помогнете на децата си да знаят кое, какво е и как да си служат с него и когато биват докоснати от призива на любовта с първия си партньор да могат да изпитват успех, а не провал-както вие някога. Не отмъщавайте на децата си, както са го сторили с вас.
В този ред на мисли аз мисля, че разговора за клитора е важен, както за секса и неговата употреба и предназначение.

Аз в този живот съм мъж, но това не значи, че не се интересувам от женския свят, тяло и дух.