МАХДИМ...


Още не бях излязъл в творческа отпуска, когато това нещо ме сполетя отново. В моя живот творчеството се появява, когато най-малко го очаквам и понеже знае, че аз ще го реализирам си идва ей така и ме хваща подготвен макар и в градината.

МАХДИМ от халдейски език означава: „Върховна мъдрост.

Когато още не бях завършил книгата си „Христо от Лясковец и Приятели” а вече имаше градинска работа аз поливах доматите се стрелна нещо в съзнанието ми, което аз улових, но не знаех какво е. Толкова натрапчиво се появи, че дори не искаше да си ходи докато не го запиша и не взема отношение по този въпрос. След като сутринта рано напоих градината с вода се качих и записах името Махдим. За първи път-как да кажа я чувам, ако в съзнанието като си я засечеш може да се нарече чуване. Веднага тръгнах да я търся какво означава и… нещеш ли малко ме смрази, защото не очаквах да е дошло времето да пиша за това, но явно „дойде”.

В арабския свят тази дума я свързват с висшата магия и то по скоро с черната. А сега я сколасах аз си казах, но продължих да чета. Понеже халдейския народ е по стар от персийския аз се зарових направо с „акаша” за да проверя някой неща.

Думата магия излиза от персийските  думи: Мог, МегМаг означаващи „Жрец”, „Мъдрец”,”Великолепен”. А целта на магията е подобряване на човешкия живот, за благоденствие, благополучие, финансови успехи и всякакви други положителни събития.

За първи път ще си позволя/не ми трябва смелост/ да разкажа за магията и нейния ефект-е вярно това може да разобличи много циркаджии и шарлатани, че само обират парите на хората, но това не е мой проблем.

Когато един човек си позволи да прави сечено на друг, не по законов ред а подмолен начин винаги ще си получи заслуженото въпреки да изглежда безнаказано в началото. Може да ви звучи странно, но тези неща съществуват и те първа ще четете от мен и за този невидим аспект от живота…

Откъс от книгата ми…

…Когато задуха Хамсин/пясъчната буря/ всичко става в пясък и не се вижда нищо, но само хора с очи, който могат да виждат отвъд този сигнал могат да прозрат, какво има в бурята и зад нея… Всички други си затварят очите…както е и във всичко друго в живота. А жадното за знание момче не се спря пред нищо-то искаше да намеря своя път в живота и въпреки всички стени и греди в който се сблъска най-накрая намери своя път. Пътят на любовта с помощта на творчеството.

Момчето не намери алхимикът, който за първи път прочете в една книга, но намери много хора: шамани, екстрасенси, лечители, чакръкчии, и екстрсензорни хора и се свърза с тях за да провери наистина дали имат тая дарба за която говорят или само „баламосват” хората и им вземат и последните пари. С някой се срещна лично и създаде едни трайни и лични познанства, който превърна в приятелства….

Очаквайте книгата….