Посланието на Джойс Майер...


Здравейте отново…

Джойс Майер
Преди време писах за една жена, която наистина ме разтресе с думите си. Джойс Майер е един истински човек преминал през достатъчни изпитания в живота си. Веднага щом някой прочетоха първата статия ме попитаха, как съм се сетил за нея…ами не съм се сетил, а попаднах на нея, както няма нищо случайно в живота ми последните 33 години.

Но най-интересно ми стана, като изгледах всичко, което успях да намеря в нета като филми за нея и в единия филм тя казва, как е работила за „една църква”, която после я е отлъчила и прокудила. Е, каква е тая църква, каква е тая вяра и за кой Бог става въпрос по тая линия. Много са ми интересни всички тия вярвания и вярващи в тая заблуда, че църквата ти дава…Тя не може нищо да ти даде по никакъв начин, защото Бог не е там, а в сърцата ни…

Харесват ми проповедите и, макар, да не съм голям фен на „книгата” слушам с интерес посланието и.

Харесва ми, когато има, какво да се покаже и какво да се научи от Джойс. Благодаря ти от сърце, че те има, и, че продължаваш да светиш с усмивката си, делото си и разсейването на мрака в душите на хората с посланието си.

Джойс Майер изучава Божието слово от 1976 година и е в служение от 1980 година. Според нея насладата от живота не идва от приятните преживявания. Насладата е отношение на сърцето. Прочитането на книгата е още днес да научим как да се радваме по пътя към целта. Радостта е плод на духа. Джойс Майер показва как е приложила библейските принципи в своя живот. Тя окуражава и нас да се наслаждаваме всеки ден на пътешествието, наречено-живот. Като прилагаме тези принципи научаваме да вземем решение да се насладим на живота, да се отърсим от съжалението и страха, да се радваме на простичките неща в живота, да намерим радост, докато сме в очакване, да завършваме попрището в радост. Защото животът е нужно да бъде едно тържество. Според разширения превод на Библията Исус е дошъл, за да имаме живот и да му се наслаждаваме, и той да бъде изобилен. Насладата от живота не зависи от обстоятелствата. 

Животът е пътешествие" представя, че няма нищо по-трагично от това да си жив и да не се наслаждаваш на живота. Нужно е да имаме нещо, към което са да се стремим, но докато постигаме това, което е в бъдещето, не бива да губим връзка с настоящето. 

Вземете решение да се насладите на живота, защото в Словото на Бог сме насърчени да изберем живота. Това е качество на съществуването. Никога няма да се радваме на живота си, ако не вземем решение да го направим. Животът се живее, докато го живеем. 

Съжаление - много хора остават дълго време в капана на миналото. Само едно можем да направим по отношение на миналото - и то е да го забравим. Страхът има същия ефект върху нас, както и съжалението, с тази разлика, че страхът се отнася до бъдещето, а съжалението - за миналото. 

Радостта и мирът се коренят във вярата, тъй като радостта не идва чрез неверието, тя винаги присъства там, където има вяра. Да вярваш е много по-лесно от това да не вярваш. Божията воля за нас е да имаме живот и да се наслаждаваме на живота. Животът трябва да празнува! Ако е нужно физическо изявяване, то ще дойде след като сме повярвали, не преди това. 

Простота-ако искаме да живеем простичко, нужно е да сме решени да спечелим свободата си и още по-решени да я запазим. Нищо не е по-простичко от благодатта. А нямаме, защото не искаме. Да се помолим на Бог и да Му се доверим, че ще ни даде, това, което искаме, по Свой начин на правилното време. Междувременно е нужно да сме доволни от това, което имаме. Божията воля за нас е просперитет и изобилие.

 Да бъдем като децата. Детето е в нас. Области в живота ни, които са извън баланс, са отворени врати за врага. 

Усложненията на религията - взаимоотношенията и религията са съвсем различни неща. Слабостите, които са имали други хора, около нас, са били отворени врати, през които са влезли много болка и злоупотреба. Ние сме най-големият враг на себе си - не си позволяваме да се насладим на нищо, докато не сме съвсем сигурни, че сме го заслужили. Да се научим да се радваме на хората. Да се научим да се наслаждаваме на своята уникална личност и индивидуалност. Бог е отделил време и енергия да създаде такъв красив свят за нас. И каква трагедия е, че ние никога не отделяме време да му се порадваме. Отделете време, за да живеете! 

Твърде много проблеми, за да се наслаждаваш на живота - една от големите лъжи и измами на сатаната е, че не можем да се наслаждаваме на живота, когато обстоятелствата са неприятни. Радостта ни прави свободни да се насладим на пътешествието. Победата не е липса на проблеми, тя е наличие на сила. Книгата ни учи да запомним, че веселото сърце действа, както действа благородното лекарство. 

Разнообразие и творчество е глава от книгата, която показва, че щом сте стигнали до там, значи вече сте започнали да се наслаждавате повече на живота си. 

Радост в Божията чакалня показва, че "сърцето на човека начертава пътя му, но Господ оправя стъпките му" (Притчи 16:9). Нужно е да помним, че Бог иска доверието ни, не въпросите ни. Нужно е да се насладим на мястото, където сме сега, по пътя за мястото, където отиваме. 

Свобода във взаимоотношенията - нужно е, за да се насладим на живота, да имаме свобода и да позволим на другите да имат свобода.