Участта на Хемингуей...


Участта на Хемингуей.
В една зловеща война между великите сили в една болница лежи войник в стая, който е с ранен крак и реве от болка. Пристига мед. сестра, която трябва да го превърже след като доктора си е свършил работата и какво да види войника-любовта в очите. Никога повече не отишъл на фронта, но пък намерил това, което всяко мъжко сърце копнеело.  Писма и обяснения в любов, както само по онова време, може да се случи.

Родил се е един от най-великите творци на перото-Хемингуей. Един от майсторите на късото и просто структурирано изречение, което обаче изразява твърде много. Книгите му са велики, не само, защото са негови, а защото е съумял да остави нещо на света в тях. Повече е пишел от колкото говорел.

Но както и да е… Голяма любов на този човек, никога не може да и прости-на тази жена…. И въпреки, че посвещава цяла книга на тази любов, която го изгаря от вътре през целия му живот, той не може да и прости/случката/.

Участта на Христо от Лясковец.
В един прекрасен град живее и твори един млад и прекрасен автор, който бе движен от повика на вечността. Не е воювал на фронта и не се е борил за загубена кауза, каквито са били всички войни на света. И винаги, когато се е влюбвал е отстъпвал когато е виждал, че нещо не се получава. Обичал е мълчаливо и дори безизразно и пак се е справял с ежедневието си, защото се е страхувал да си признае пред самия себе си, че обича и, че любовта го изгаря от вътре. А и не е имало, кой да му каже, че пеперудите в стомаха са именно първия любовен трепет, когато и да се е зародил за първи път.

Именно нежеланието на жените да го разберат и споделят неговите странности отключва в него желанието да пише…Да пише и да напише толкова много книги за толкова кратко време, че да създаде легендата за себе си още приживе.

„Синя книга за любовта” е белязана с нещо много истинско и чисто, на което автора е посветил повече от две години-любовта към жена. Посвети я на главната героиня, на която вярваше, както вярва на сърцето си. Беше погълнат от безкрайния океан, който се оглеждаше в очите и/сини/ и не намери бряг.

Обаче, май приказката беше твърде красива за да е истина и сякаш бяха разпиляна листите от книгата на хиляди посоки, защото нещо зловещо се случи. Жената със сините очи предаде човека, на кого заявяваше хиляди пъти обичам те и отиде при друг в друга страна, защото той и дава бъдеще. Младия писател от Лясковец не можа да и даде нищо освен сърцето си. Тя не разбра, че това го съсипа и повече от година се чуди, кой да превърже кървящото от болка сърце, защото той нямаше сили. Единствено намери сили да пише и да споделя това, за което е дошъл тук на тази Земя.

Най-лошото е, че в приказката писателя продължи да страда мълчаливо и продължи наранен да върви по своя път. Може би твърде много се довери на тази жена, пожелая в живота си, единствена към нея бе отправил предложение да се омъжи за него/но всичко е история/ и т.н.

Да той не беше единствения в тази ситуация, но това не смекчаваше болката и не оправдаваше лъжата, която се появи като пропаст. Странно е как може сърцето да обича, дори когато го лъжат или заблуждаването  са  думи обвити в любов.

Е, макар в този случай да няма война или битка рана вече съществува и тя е дълбока, която може би времето ще заличи-кой знае. Но няма и мед. сестра да превърже сърцето на твореца. Въпреки всичко живота продължава… защото Христо от Лясковец има една мечта…да пише и да стигне творчеството му до всички.

А дали тя ще бъде в живота му след тази пропаст… ще оставя вие да решите.

P.S.:Винаги съм мислил, че мъжете разочароват жените и никога не съм допускал, че обратното е възможно и все още смятам, че е така въпреки всичко…защото обичам…