празник на писателите...


Днес е световният ден на книгата и авторското право! Честит празник на всички наши пишещи приятели! Пожелаваме ви много здраве и много нови творчески успехи, приятели!

ръката сътворила всичко
С тези думи започна денят ми и бях приятно изненадан наистина. Обаждаха ми се хора за да ми честитят празника, на който аз според тях аз съм част от него, а аз се чувствах странно-признавам си. На скоро имаше награждаване на БГ-радио и аз се чувствах точно така само с пожеланията на хората. Сякаш с това тяхно пожелание, аз получих две награди: за цялостен принос с творчеството/си/ и награда на публиката. Техните поздрави ми подействаха много приятно и свежо въпреки, че наистина не се идентифицирах само със своето писане, защото аз се занимавам с много неща и съм наистина широко спектърен.
Дори разговаряйки с различни хора днес, казах на почти всеки, че дори и да имам празник, аз не знам този празник, как се отпразнува или как да се забавлявам, защото аз с него или без аз съм себе си. Не се оприличавам и не подражавам на никого в писането си, въпреки, че читателите намират много общо и ме сравняват с много от познатите си автори. Не мога да им отнема това право но аз съм Христо от Лясковец. Дори ми казаха, че: „моите съграждани сигурно трябва да се гордеят с мен”. А аз отговорих, че повечето дори не знаят, за мен нищо а още повече, че пиша и отдавна съм напуснал границите на града и страната си. Живея наистина в града, но ползвам само ресурса от природата/т.е. разходките и нещата произвеждани в градината ни/.

Наистина пиша от 12г. и още ми е странно, че днес имам празник, но благодаря на всеки сетил се за мен и припознал ме като автор. И не веднъж съм казвал, че читателя получава едната ми книга като подарък в знак на познанството ми с него/и той с мен/, а дали ще прерасне в приятелство е отделна тема.
Благодаря, че съм тук и имам рядката възможност да правя това, което наистина ми харесва. От драскане на белия лист писането ми прерасна в книги, който наистина достигат по интересен начин до читателя.

Аз съм Христо от Лясковец и ви благодаря, защото: "Ако искаш да имаш успех в живота си, търси го в себе си, а не вън от себе си. Отвън са само условията на живот".