Маслосвет


маслото ми

Маслосвет. Чаках го този ден от много отдавна, защото след като бях започнал да правя моето масло изтървах предната година маслосвета. Е тази година сякаш бях подготвил нещата, но пак получих спънка, но не се отказах да търся варианти и най-важното е, че намерих.

Преди време се запознах с един поп, но сякаш не избрах него да ми освети маслото, а си предпочетох главния ми герой от книгата ми „Африка в моето сърце” отец Николай. Но в мига когато се срещнах с него за да го попитам кога ще може да занеса маслото в неговата църква той сякаш не ме разбра и ми разви други теории за неговото виждане по този въпрос и сякаш деликатно ми отказа да го стори. Съжалих на мига, че го потърсих, като си мислех, че може да ми е полезен и с това, но сбърках. Махнах с ръка за кой ли път и си тръгнах. Веднага след това се активирах и помолих тук там и се свързах отчето дето се запознах. Писах му и той до вечерта ми даде отговор, че дори ще дойде в църквата си в Лясковец, и направо да занеса маслото сутринта и да го освети. Успокоих се, че вече има тази възможност, но бях поръчал и на друго място да ми осветят.

Приготвих си маслото и със сестра ми сутринта отидохме. За първи път присъствам на целия ритуал и много се радвах, че мога да го видя, и да бъда помазан направо от свещеника на самата литургия. След като свърши поговорихме с него, защото вече се познаваме, но вътрешно изпитвах голяма радост от това, че всичко мина прекрасно и притесненията ми от вчера, днес вече нямаше спомен от тях.  Имах си осветено масло-елей. Радвах се, че този мой продукт е осветен и искам наистина Вселенската сила да предшества развитието му, неговата сила, която има и която си проправя път сред хората употребили го. Да това е продукт създаден по стара рецепта, която нося със себе си от вековете и сега имам рядката възможност да го направя достъпно за хора.

След като се върнах нямаше по щастлив от мен и исках да кажа на целия свят, че успяха да ми осветят маслото и да го превърнат в елей. Благодаря както на тия, който казаха  „не” така и на този който спомогна за неговото освещаване.

Така продуктът ми „Хри100ви стъпки” бяха осветени и дори направих сефтето дет се казва, защото ме извикаха на масаж направо на адрес-книжарницата.